Technisch speelgoed

  Laat je kinderen spelenderwijs experimenteren met technisch speelgoed. Kies uit een selectie van verschillende leuke en educatieve sets die vermakelijk én informatief zijn. Bekijk onze collectie hier!

  117 Producten


  Wat is technisch speelgoed?

  Technisch speelgoed is een leuke en educatieve manier om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met techniek. Het omvat onderwerpen als natuurspeelgoed, constructie speelgoed, magneten speelgoed en wetenschap en spel. Het kan nuttig zijn om op jonge leeftijd de interesse hiervoor bij kinderen aan te wakkeren. Door technisch speelgoed kunnen kinderen verschillende vaardigheden ontwikkelen en hun interesse in technologie later verder opbouwen. Onze collectie biedt verschillende educatieve sets die zowel kleintjes als grotere kinderen zullen inspireren om met technologie te gaan experimenteren.

  Hoe bepaal je wat voor techniek speelgoed geschikt is voor jouw kind?

  Er zijn veel verschillende technische speelgoed sets beschikbaar voor kinderen van alle leeftijden. Om er achter te komen welke set geschikt is voor jouw kind is het belangrijk om naar de leeftijdsaanduiding op de verpakking te kijken, dit is vaak een leeftijdsadvies voor het 'gemiddelde' kind. De meest geschikte sets zijn erop gericht de interesses en vaardigheden van je kind op te bouwen, terwijl je ook rekening houdt met hun leeftijdsgroep en ervaring. Is jouw kind al verder ontwikkeld in een bepaald ontwerp dan kun je best een hogere leeftijd kiezen dan die op de verpakking staat aangegeven. Je kunt eens een kijkje nemen in onze collectie om te bepalen welke set het beste bij hen past of vraag om advies in onze winkel. We helpen je graag!

  Wetenschap en techniek speelgoed voor alle leeftijden

  In onze selectie technisch speelgoed vind je sets voor kinderen van alle leeftijden. Of je nu op zoek bent naar eenvoudig bouwen, programmeren of wetenschap en techniek sets, er is voor ieder wat wils. Met dit speelgoed help je je kind hun logisch denken te ontwikkelen en doeltreffender problemen aan te pakken. Ontdek wat jouw kind interesseert en ga samen op zoek naar de best passende set.

  Waarom is technisch speelgoed goed voor kinderen?

  1. Het ontwikkelt probleemoplossend vermogen: technisch speelgoed stimuleert kinderen om problemen op te lossen en technische vaardigheden te ontwikkelen. Ze leren bijvoorbeeld hoe ze een ingewikkeld speelgoed kunnen monteren of hoe ze met op afstand bestuurbare robots kunnen spelen. Het ontwikkelen van deze vaardigheden kan hun vermogen om problemen op te lossen in het dagelijks leven vergroten.

  2. Het verhoogt de creativiteit: het gebruik van technisch speelgoed vereist vaak creativiteit om het speelgoed op onverwachte manieren te gebruiken. Het kan kinderen helpen om nieuwe manieren van denken en uitvindingen te creëren.

  3. Het vergroot het begrip van wetenschap en technologie: technisch speelgoed kan kinderen helpen om hun kennis van wetenschap en technologie te vergroten. Het kan hen ook helpen om meer geïnteresseerd te raken in deze onderwerpen, hetgeen hen kan voorbereiden op toekomstige studies en carrièrekeuzes.

  4. Het verbetert de fijne motoriek: veel technisch speelgoed vereist vaardigheden zoals het bouwen, monteren en demonteren van onderdelen, wat de fijne motoriek van kinderen kan verbeteren.

  5. Het zorgt voor plezier en vermaak: technisch speelgoed kan ook gewoon leuk zijn voor kinderen. Ze kunnen zich vermaken en leren tegelijkertijd. Het kan hen helpen om nieuwe hobby's te ontwikkelen en zich te vermaken zonder afhankelijk te zijn van digitale schermen.

  Van technisch speelgoed peuter tot technisch speelgoed 4 jaar en ouder

  Je kunt al vroeg beginnen en vanaf jongs af aan het technisch inzicht van jouw kind stimuleren. Voor peuters is er bijvoorbeeld het speelgoed van het merk Smartmax: hierbij zullen kleintjes kennis maken met magnetisch speelgoed. Voor technisch speelgoed 4 jaar raden wij de magnetische bouwsets van Connetix aan. Deze kun je zelf uitbreiden met knikkerbanen en de gekste creaties bedenken en bouwen. Oudere kinderen kunnen aan de slag met bouwpakketten om zo meer te weten komen over technologie. Ook is er super gaaf natuur speelgoed voor oudere kinderen, waarmee je aan de slag kunt met zelf vuur maken, een kompas, een microscoop of zelfs een telescoop. Verder is er de coole serie van Phänomint: allerlei wetenschap en spel speelgoed dat innovatief denken uitdaagt.

  Ontdek onze uitgebreide collectie

  Onze uitgebreide collectie educatief technisch speelgoed heeft alles om kinderen te helpen meer te weten komen over technologie. Van robots programmeren tot bouwen met magneten, of van natuur speelgoed tot wetenschappelijke experimenten. Of je nu een peuter of een 8-jarige hebt, ons doel is om de jonge geest te voeden, prikkelen en amuseren. Laat je kinderen spelenderwijs leren met onze selectie aan technische sets en educatieve spellen. Bestel online via onze webshop en kies voor afhalen of laat het gemakkelijk thuisbezorgen. Je kunt ook naar onze winkel komen om de collectie te bekijken en advies te vragen. Kies optioneel voor een gratis cadeauverpakking en kaartje, zodat jouw kind de perfecte verrassing krijgt!

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • ✓ Al je orders en retouren op één plek
  • ✓ Het bestelproces gaat nog sneller
  • ✓ Maak je eigen favorieten lijstje

  vergelijk0

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »