Speelgoed

  Speelgoed kan de fantasie, inzicht of creativiteit van een kind prikkelen en zoveel meer zijn dan alleen vermaak. Bekijk onze grote collectie speelgoed. Is het een cadeau? We pakken het gratis voor je in!

  1643 Producten


  Hoe kies je het juiste speelgoed?

  Het kiezen van het juiste speelgoed voor je kind kan een uitdaging zijn. Er is dan ook zo veel aanbod aan speelgoed tegenwoordig! Daarom hebben wij alvast een voorselectie gemaakt. Op basis van 20 jaar ervaring in een speelgoedwinkel, reacties van klanten, Instagram- en speelgoedtrends en verkoopdata hebben wij alvast het leukste speelgoed voor jullie geselecteerd.

  De makkelijke manier om het ideale speelgoed te vinden dat past bij de leeftijd en interesses van je kind is door eerst altijd naar de leeftijdsaanbevelingen op het etiket te kijken. Bij het meeste speelgoed klopt deze leeftijdsindicatie wel aardig. Als je nog meer wil weten over het product, lees dan informatie die wordt weergegeven of vraag onze medewerkers om advies.

  Koop niet iets waar het kind nog niet aan toe is, dat is namelijk hartstikke zonde. Een kind van 1 jaar snapt nog niet wat de bedoeling is van bijvoorbeeld een poppenhuis. Tegen de tijd dat je kind er dan eindelijk aan toe is, is hij of zij er al op uitgekeken. Je kunt het speelgoed dan beter eerst nog wegstoppen en pas tevoorschijn halen als je kind er aan toe is.

  Probeer ook te kijken naar het karakter van het kind. Zo is het ene kind bijvoorbeeld echt een bouwer: technisch speelgoed of constructie speelgoed zal voor hem of haar interessant zijn. Een ander kind is meer een theatrale praatjesmaker, dan is rollenspel speelgoed (bijvoorbeeld poppen of verkleden) meer geschikt. De ander is een kind dat graag buiten speelt met een bal, terwijl de ander het liefst binnen aan tafel met kleine kraaltjes aan de slag gaat. Vaak kun je dit soort karaktereigenschappen wel aardig herkennen bij kinderen. Op basis hiervan kun je inschatten wat voor soort speelgoed hij of zij leuk zal vinden.

  Educatief speelgoed voor de ontwikkeling van je kind

  Educatief speelgoed is een belangrijk onderdeel van elke spelervaring. Het kan de cognitieve, fysieke, emotionele en sociale vaardigheden en vermogens van je kind helpen ontwikkelen. Door educatief speelgoed te geven aan je kind kunnen ze leren hoe ze problemen kunnen oplossen, communiceren met anderen, cognitieve vaardigheden verbreden en hun voorstellingsvermogen stimuleren.

  In principe is het meeste speel goed educatief; het ligt eraan hoe je kind ermee speelt en gebruikt binnen zijn of haar spel. Als een kind bijvoorbeeld een knuffel gebruikt binnen een rollenspel (schooltje of doktertje spelen), dan wordt de knuffel dus gebruikt in de fantasie en is op die manier ook educatief. Je kunt echter wel letten op dat bepaald speelgoed meer open-ended is, en niet te erg voorbedacht en uitgestippeld of simpelweg alleen geluidjes maakt als je op een knopje drukt. Bij open-ended speelgoed, of montessori speelgoed, zal een kind meer zelf na moeten denken en dit is dus meer educatief.

  Meisjes speelgoed, jongens speelgoed of unisex

  Of je nu op zoek bent naar speelgoed voor meisjes, jongens of beiden, bij ons vind je het allemaal. In principe kan elk kind met al het speelgoed spelen, hierbij ligt het maar net aan het type kind en zijn of haar interesses. Meisjes speelgoed is over het algemeen qua vormgeving van liefelijker (denk aan roze, bloemetjes, pasteltinten), jongens speelgoed is daarentegen vaak wat stoerder of agressiever qua uiterlijk.

  Thema's die met name onder meisjes speelgoed populair zijn zijn unicorns, zeemeerminnen, paarden et cetera. Jongens speelgoed bestaat eerder uit thema's als dinosaurussen, raceauto's, ruimtevaart of actiefiguren (Paw Patrol of Spider Man). Natuurlijk kunnen meisjes net zo goed dino's leuk vinden of andersom!

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • ✓ Al je orders en retouren op één plek
  • ✓ Het bestelproces gaat nog sneller
  • ✓ Maak je eigen favorieten lijstje

  vergelijk0

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »