Klei Kinderen

  Kinderen zijn dol op kleien! Ons klei speelgoed is zacht, kneedbaar en bovenal veilig. Het nodigt kinderen uit om hun verbeelding de vrije loop te laten en kunstwerken te creëren.

  16 Producten

  16 van 16 producten


  Wat is er speciaal aan klei voor kinderen?

  Klei voor kinderen, ook wel bekend als modelleerklei of boetseerklei voor kinderen, is een speciaal ontwikkeld type klei dat is bedoeld voor gebruik door kinderen. Het verschilt van andere soorten klei, zoals keramische klei of polymeerklei, omdat het over het algemeen zachter, gemakkelijker kneedbaar en veiliger is voor kinderen om mee te werken. Het is een populair knutselmateriaal voor gebruik thuis of op school.

  Klei voor kinderen is speciaal ontworpen om veilig te zijn voor kinderen om mee te spelen. Het is niet giftig en bevat geen schadelijke chemicaliën. Houdt kleine kinderen wel altijd onder toezicht als ze spelen met klei. In tegenstelling tot sommige andere kleisoorten hoeft klei kinderen meestal niet te worden gebakken of uitgehard in een oven. Het blijft zacht en kneedbaar, wat betekent dat kinderen hun creaties keer op keer kunnen hergebruiken en aanpassen.

  Kinderklei is goed voor de ontwikkeling

  Kleien is over het algemeen een zeer goede activiteit voor kinderen. Het biedt veel voordelen voor de ontwikkeling en het welzijn van kinderen:

  1. Creatieve expressie: Kleien stelt kinderen in staat om hun verbeelding te gebruiken en hun creativiteit te uiten. Ze kunnen vrij experimenteren met vormen, structuren en kleuren.

  2. Fijne motoriek: Het kneden, rollen en vormgeven van klei vereist fijne motorische vaardigheden, wat kan helpen bij de ontwikkeling van hand-oogcoördinatie en de controle over hun handen.

  3. Sociale interactie: Het delen van klei en knutselprojecten kan sociale interactie bevorderen. Kinderen kunnen samenwerken, hun creaties met anderen delen en leren hoe ze met anderen kunnen communiceren.

  4. Zelfvertrouwen: Het voltooien van een kleiproject geeft kinderen een gevoel van voldoening en vertrouwen in hun eigen capaciteiten. Het zien van hun creaties kan hun zelfbeeld versterken.

  5. Educatief: Kleien kan kinderen helpen begrijpen hoe materialen reageren op manipulatie en druk. Ze kunnen ook ruimtelijke concepten ontwikkelen door driedimensionale vormen te creëren.

  6. Ontspanning: Voor veel kinderen is kleien een ontspannende activiteit waarmee ze stress kunnen verminderen en hun geest kunnen kalmeren.

  7. Creatief denken: Het werken met klei stimuleert creatief denken en probleemoplossende vaardigheden, omdat kinderen vaak manieren moeten bedenken om hun ideeën in fysieke vormen om te zetten.

  8. Tastbare resultaten: Kinderen kunnen trots zijn op hun kleicreaties, die tastbare resultaten zijn van hun inspanningen.

  Veilige klei voor peuters

  Veilige klei voor peuters moet niet-giftig zijn, vrij van schadelijke stoffen en hypoallergeen. Daarnaast is het belangrijk dat de klei niet gemakkelijk kan worden ingeslikt en geen kleine onderdelen bevat die verstikkingsgevaar kunnen opleveren. De peuter klei van Djeco is speciaal ontworpen met de veiligheid van jonge kinderen in gedachten. Het is gemaakt van niet-giftige materialen, vrij van schadelijke stoffen en hypoallergeen. Bovendien is het gemakkelijk kneedbaar en bevordert het de creativiteit en de ontwikkeling van de fijne motoriek van peuters.

  Ontdek onze collectie klei speelgoed

  Ons klei speelgoed is zacht, kneedbaar en bovenal veilig. Het nodigt kinderen uit om hun verbeelding de vrije loop te laten en kunstwerken te creëren. Met heldere, levendige kleuren en een niet-giftige formule biedt onze klei een zorgeloze en educatieve knutselervaring. Het bevordert niet alleen fijne motoriek en ruimtelijk inzicht, maar geeft kinderen ook het vertrouwen om te experimenteren en te leren.

  Let op: ondanks dat onze veilig is, is het altijd belangrijk om toezicht te houden, vooral bij jongere kinderen. Dit is om te zorgen dat ze de klei niet inslikken of ermee spelen op manieren die gevaarlijk kunnen zijn.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • ✓ Al je orders en retouren op één plek
  • ✓ Het bestelproces gaat nog sneller
  • ✓ Maak je eigen favorieten lijstje

  vergelijk0

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »