Magnetisch speelgoed

  Magnetisch speelgoed is super cool! Kinderen kunnen hun creativiteit uiten door het bouwen van prachtige vormen en structuren. Dit kan helpen bij het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht en het verbeteren van de fijne motoriek.

  17 Producten

  17 van 17 producten


  Wat is magnetisch speelgoed?

  Magnetisch speelgoed is speelgoed dat magneten gebruikt om verschillende vormen en structuren te creëren. Het kan bestaan uit verschillende soorten magneten, zoals staafmagneten, kogelmagneten, ringmagneten en magnetische tegels. Kinderen kunnen ermee spelen door de stukken aan elkaar te koppelen of door te experimenteren met magnetische sterktes om interessante constructies en vormen te creëren. Dit type speelgoed kan bijdragen aan de ontwikkeling van cognitieve en motorische vaardigheden en inspireert kinderen om creatief te zijn bij het oplossen van problemen.

  Is magneet speelgoed educatief?

  Magnetisch speelgoed is goed voor kinderen om hun cognitieve en motorische vaardigheden te ontwikkelen, evenals hun creativiteit en probleemoplossend vermogen te verbeteren. Door open-ended te experimenteren, kunnen kinderen hun eigen fysieke constructies bouwen en manipuleren, waardoor ze hun ruimtelijke en logische redenering verbeteren. Bovendien kan magnetisch speelgoed ook helpen bij het stimuleren van hun verbeeldingskracht en interesse in wetenschap en technologie.

  Bovendien kan magnetisch speelgoed ook educatief zijn op het gebied van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM). Kinderen kunnen experimenteren met magnetische polariteit en de effecten van magneten op verschillende materialen en voorwerpen ontdekken.

  Waarom elk kind magneten speelgoed zou moeten hebben

  Als je geïnteresseerd bent in magnetisch speelgoed, kunnen we je enkele voordelen noemen om je te overtuigen:

  1. Creativiteit: met magnetisch speelgoed kun je je creativiteit uiten door verschillende vormen en structuren te creëren. Het biedt kinderen en volwassenen een leuke en uitdagende manier om hun verbeelding te gebruiken en te experimenteren met magnetische aantrekkingskracht.

  2. STEM-onderwijs: magnetisch speelgoed kan educatief zijn en kan helpen bij het leren van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM). Het kan kinderen helpen om te begrijpen hoe magneten werken en hoe ze de wereld om hen heen beïnvloeden.

  3. Motorische vaardigheden: magnetisch speelgoed kan ook helpen bij het ontwikkelen van fijne motoriek en oog-handcoördinatie, omdat het vereist dat kinderen kleine stukjes vastpakken en op de juiste plaats plaatsen.

  4. Veiligheid: magnetisch speelgoed is over het algemeen veilig als het wordt gebruikt onder toezicht van volwassenen en als het geschikt is voor de leeftijd. Het is ook duurzaam en gaat lang mee, wat het een goede investering maakt.

  5. Familie plezier: magnetisch speelgoed kan een geweldige activiteit zijn voor het hele gezin om samen te doen. Het is leuk om samen te bouwen en te experimenteren met de magnetische aantrekkingskracht.

  Zijn speelgoed magneten veilig?

  Er zijn echter ook enkele risico's verbonden aan magnetisch speelgoed. Kleine magneten kunnen gevaarlijk zijn als ze per ongeluk worden ingeslikt, vooral voor jonge kinderen. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het speelgoed geschikt is voor de leeftijd en altijd onder toezicht te gebruiken.

  Het magnetische speelgoed van Smartmax is al geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar. Dus ben je op zoek naar magnetisch speelgoed 2 jaar, kies dan hiervoor. Deze magneten zijn grote ballen en staven die kleintjes niet kunnen inslikken. Magnetisch tegels zoals Connetix of Magna tiles zijn geschikt vanaf 3 jaar, maar kunnen ook niet zomaar worden inslikt. Let vooral op met kleine magnetische balletjes zoals het speelgoed van Geomag.

  Als je magnetisch speelgoed wilt kopen, zorg er dan voor dat het voldoet aan de veiligheidsnormen en richtlijnen. Lees ook altijd de instructies en waarschuwingen op de verpakking en houd het speelgoed buiten het bereik van jonge kinderen.

  Ontdek onze collectie magnetic speelgoed

  We hopen dat deze voordelen je hebben overtuigd om magnetisch speelgoed te proberen en ik raad je aan om te kijken naar verschillende soorten magnetisch speelgoed en te kiezen wat het beste bij jou past.

  Kom naar De Speelgoedwinkel in Wateringen om onze collectie magneet speelgoed in het echt te kunnen bekijken of om je te laten adviseren. Je kunt ook een bestelling online plaatsen en kiezen voor afhalen of thuis laten bezorgen. Voordat je een magneetset in je winkelmandje doet kun je ook kiezen voor de gratis inpakservice. Magnetisch speelgoed is namelijk een praktisch verjaardagcadeau!

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • ✓ Al je orders en retouren op één plek
  • ✓ Het bestelproces gaat nog sneller
  • ✓ Maak je eigen favorieten lijstje

  vergelijk0

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »